Speciale computer helpt bij vroegbehandeling ernstig meervoudige beperking

Nieuws van onze LEF-X6u8OwIt2haYKkaplogopedist Hanneke Nijdam

Speciale computer helpt bij vroegbehandeling ernstig meervoudige beperking
09-11-2015

Jonge kinderen die door hun beperkingen niet of nauwelijks spreken en moeilijk zelf kunnen spelen, leren dit bij kinderdagcentrum Baloe in Haarlem met een speciale computer. Deze wordt gebruikt voor de vroegbehandeling van kinderen van 0 tot 4 jaar.

Bij jonge kinderen die zich trager ontwikkelen is het perspectief doorgaans moeilijk te voorspellen. Ook is de diagnose vaak nog niet duidelijk. Baloe stimuleert in het dagcentrum van zorgorganisatie de Hartekamp groep de ontwikkeling van jonge kinderen met een achterstand in bijvoorbeeld de motoriek, de taalontwikkeling en de verstandelijke ontwikkeling.

De aangepaste computer heet de 2-Touch professional en is er voor mensen met ernstige meervoudige beperkingen. Baloe gebruikt deze computer om de kinderen te leren omgaan met een aanraakscherm, zodat ze later makkelijker zelf een spraakcomputer kunnen bedienen. Via het robuuste touchscreen oefenen de jonge kinderen spelenderwijs hun fijne motoriek, hand -oog coördinatie en gebarentaal. Ook kunnen de jonge kinderen zelfstandig dit hulpmiddel te gebruiken voor hun ontspanning en in het kringgesprek.

Logopedist Hanneke Nijdam vertelt op de website van Klik over de toepassingsmogelijkheden in de praktijk. Meer informatie over de computer staat op de website van Care4more.

Abonneer u op onze gratis digitale nieuwsbrief en u ontvangt wekelijks een overzicht van relevante ontwikkelingen rond vroeghulp- en -signalering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *